Vaniljkvarg är inte alls svårt att göra själv. För att undvika att den blir sträv i smaken, som den gärna kan bli, tillsätter jag en liten skvätt grädde i kvargen så blir den både mjukare i smaken och lättare att lägga på våfflan. Nästan alla sorters frukter passar med vanilj, men skivad kiwi ser lite extra festligt ut på tallriken.

Våfflor med vaniljkvarg och kiwi
Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.
Våfflor med vaniljkvarg och kiwi
Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.
Portioner Tillagningstid
6-8st 45min
Portioner
6-8st
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
  2. Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
  3. Tillsätt det svala smöret. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
  4. Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
  5. Blanda grädde, kvarg och vaniljsocker i en skål. Skiva kiwin. Servera nygräddade frasiga våffelhjärtan med en klick vaniljkvarg och kiwiskivor.