Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier, som saluför osten i fråga, heter pajen just Västerbottenostpaj och inget annat, även om du på nätet kommer att hitta alla möjliga namnförslag, som exempelvis västerbottenpaj, Westerbottensostpaj eller vb-paj. Jag har testat ganska många varianter av ostpaj, men det är den här jag återvänder till när jag vill vara säker på att det ska bli gott.

Västerbottenostpaj
Ett givet tillbehör till kräftskivan eller vickningen. En välgjord västerbottenostpaj är lätt att älska.
Västerbottenostpaj
Ett givet tillbehör till kräftskivan eller vickningen. En välgjord västerbottenostpaj är lätt att älska.
Portioner Tillagningstid
6portioner 45min
Portioner
6portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
  2. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
  3. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  4. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minutser tills pajen stelnat. Låt svalna.

Andra spännande recept: