Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du vill ha en starkare curryrätt får du antingen använda en starkare currysort eller tillsätta lite cayennepeppar. Till den här rätten behövs inga nudlar, den strimlade vitkålen gör det jobbet och om du inte wokar den för länge så att den tappar allt tuggmotstånd bjuder den på en trevlig kontrast mot den jättemjuka sötpotatisen.

Kontrastrik, smakrik och fyllig tack vare kokosgrädden.

Vegetarisk sötpotatiscurry

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 g vitkål
  • 500 g sötpotatis skalad
  • 1 burk kikärtor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk grönsaksfond
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g kokosgrädde
  • 2 tsk currypasta röd
  • 1 msk curry
  • 1 st paprika röd
  • 2 msk olivolja
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla vitkålen. Hacka löken och vitlöken. Skala och tärna sötpotatisen i ganska små tärningar. Strimla paprikan. Skölj kikärtorna.
  • Hetta upp oljan i en wok. Lägg i sötpotatisen och woka på hög värme den tills den börjar mjukna. Tillsätt curryn, lök, vitlök och paprika. Woka någon minut till. Vrid ner temperaturen.
  • Tillsätt grönsaksfond, currypasta, tomatpuré och kokosgrädde.
  • Lägg i vitkålen sist och woka någon minut, inte för länge så att den tappar tuggmotståndet.
  • Servera rykande het som den är eller med en klick matyoghurt.