Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra godsaker med vinbären, och det är inte bara sylt, saft och gelé man kan göra med vinbär. Vita vinbär passar utmärkt i bakverk och pajer också! Fyllningen känns lite lös precis när man tar ut den ur ugnen men den stelnar när den svalnar. Den ska vara ganska krämig och syrlig, vill du ha en sötare paj kan du antingen tillsätta mer socker eller servera den med t ex vaniljvisp.

Vita vinbärspaj med kokos
En krämig och god efterrättspaj med tydlig vinbärssyra i smaken.
Vita vinbärspaj med kokos
En krämig och god efterrättspaj med tydlig vinbärssyra i smaken.
Portioner Tillagningstid
6portioner 45minuter
Portioner
6portioner
Tillagningstid
45minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en form. Förgrädda i 225 grader värm ugn i cirka 10 minuter. Låt svalna.
  2. Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Blanda vinbär, socker, kokos och crème fraiche i en bunke.
  3. Häll fyllningen i det svala skalet och grädda i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
  4. Om du använder annan fraiche än vanlig kan det behövas längre tid i ugnen för att fyllningen ska stela ihop ordentligt, sänk då värmen till 175 grader.
  5. Servera ljummen eller kall.