Vitkål är, förutom väldigt allsidig, väldigt nyttig. Den är dessutom en av de där grönsakerna som är billig och står sig i kylen länge om man låter den ha de yttre, ofta ganska fula bladen kvar. Om du ska göra mos på den är det bra om du inte kokar den för länge eftersom moset lätt blir slaskigt annars.

Vitkålsmos
Ett lite sött och väldigt gott mos som går väldigt bra till isterband!
Vitkålsmos
Ett lite sött och väldigt gott mos som går väldigt bra till isterband!
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Grovhacka vitkålen och lägg den i en kastrul med vatten så det precis täcker kålen.
  2. Koka upp och låt sjuda i cirka 10-12 minuter tills den precis börjar bli genomskinlig och mjuknar.
  3. Häll av, och häll upp kålen i en bunke. Lägg ner smöret och stavmixa.
  4. Smaka av med salt och peppar, stavmixa eventuellt en extra gång så det garanterat är slätt och fint.
  5. Servera som allt annat mos, till kött, fisk eller fågel.