Vitkål är, förutom väldigt allsidig, väldigt nyttig. Den är dessutom en av de där grönsakerna som är billig och står sig i kylen länge om man låter den ha de yttre, ofta ganska fula bladen kvar. Om du ska göra mos på den är det bra om du inte kokar den för länge eftersom moset lätt blir slaskigt annars.

Ett lite sött och väldigt gott mos som går väldigt bra till isterband!

Vitkålsmos

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 700 g vitkål
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Grovhacka vitkålen och lägg den i en kastrul med vatten så det precis täcker kålen.
  • Koka upp och låt sjuda i cirka 10-12 minuter tills den precis börjar bli genomskinlig och mjuknar.
  • Häll av, och häll upp kålen i en bunke. Lägg ner smöret och stavmixa.
  • Smaka av med salt och peppar, stavmixa eventuellt en extra gång så det garanterat är slätt och fint.
  • Servera som allt annat mos, till kött, fisk eller fågel.