En fräsch vitkålssallad med krisp, honungssötma och lite chilisting mitt i den frukta smaken av apelsin. Det perfekta tillbehöret till kyckling eller fisk, lättlagat och gott! Den här salladen vinner på att förberedas i god tid så att smakerna hinner sätta sig lite, den kan stå i kylen i flera timmar om du vill vara ute i god tid.

Apelsin och vitkål passar väldigt bra ihop!
Vitkålssallad med chiliapelsin
Apelsin och vitkål passar väldigt bra ihop!
Portioner Tillagningstid
4portioner 10min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
10min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Strimla vitkålen, gärna på mandolin om du vill ha tunna och fina strimlor. Skär apelsinen i klyftor. Dela klyftorna i bitar, ta gärna bort det vita och lämna enbart fruktkött.
  2. Blanda apelsin med alla ingredienser utom vitkål till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll dressingen över den strimlade vitkålen och blanda noga. Låt stå kallt till servering.