En fräsch vitkålssallad med krisp, honungssötma och lite chilisting mitt i den frukta smaken av apelsin. Det perfekta tillbehöret till kyckling eller fisk, lättlagat och gott! Den här salladen vinner på att förberedas i god tid så att smakerna hinner sätta sig lite, den kan stå i kylen i flera timmar om du vill vara ute i god tid.

Apelsin och vitkål passar väldigt bra ihop!

Vitkålssallad med chiliapelsin

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 350 g vitkål strimlad
  • 1 st apelsin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla vitkålen, gärna på mandolin om du vill ha tunna och fina strimlor. Skär apelsinen i klyftor. Dela klyftorna i bitar, ta gärna bort det vita och lämna enbart fruktkött.
  • Blanda apelsin med alla ingredienser utom vitkål till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll dressingen över den strimlade vitkålen och blanda noga. Låt stå kallt till servering.