Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Frikadeller
Grönpepparsås
Instruktioner
Grönpepparsås
  1. Riv en gul lök på ett rivjärn och stek i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär. Mortla grönpeppar.
  2. Häll över tomaterna, mortlad grönpeppar, honung och fond. Låt sjuda på medeltemperatur under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av såsen med salt och peppar.
Frikadeller
  1. Skala och riv en lök. Finfördela brödskivorna med stavmixer eller matberedare. Blanda ihop färs, ägg, en riven gul lök, ovispad grädde och din egen epiche riche.
  2. Forma färsen till frikadeller och lägg ner dem i såsen. Låt den sjuda under lock i 5-7 minuter, därefter vänder du på dem igen och låter dem sjuda lika länge till. Under tiden hinner du koka pastan.
  3. Servera till pasta med pesto rosso och parmesan.

Dela det här: