Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tid ett mysterium för mig men jag tror jag listat ut det nu. Det ska dels vara en wasabi med lite fart i, och dels ska det vara förhållandevis mycket.

Wasabimos
Potatismoset får ett härligt sting av wasabi.
Wasabimos
Potatismoset får ett härligt sting av wasabi.
Portioner Tillagningstid
4portioner 1timma
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka potatisen, det går fortare om man skivar potatisen grovt.
  2. Stampa moset med smör och tillsätt ungefär två tredjedelar av Oatly matlagningsgrädde, lite i taget tills det börjar lika potatismos.
  3. Kläm ner tuben wasabi i det blivande moset och tillsätt resten av matlagningsgrädden. Rör om noga så att allt blandas ordentligt.
  4. Servera till grillad kyckling eller lax.