Whisky i marinaden”, tänkte jag, ”kan ju bara gå på ett sätt. Tur att pizzerian har öppet sent åtminstone.” Det visade sig vara en så mycket bättre idé än jag någonsin kunnat våga hoppas på, whisky som jag tycker luktar illa och smakar ännu värre är fantastiskt gott som krydda i mat, bakverk och marinader. Väldigt fascinerande, att en ingrediens jag inte tycker om i sin ensamhet kan vara en så viktig del av en delikat helhet.

Smakerna är hämtade från den amerikanska södern, med whisky som den viktigaste smaksättaren.
Whiskymarinad
Smakerna är hämtade från den amerikanska södern, med whisky som den viktigaste smaksättaren.
Portioner Tillagningstid
1kg kött, i skivor 3timmar
Portioner
1kg kött, i skivor
Tillagningstid
3timmar
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: kg kött, i skivor
Ingredienser
Portioner: kg kött, i skivor
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Putsa och skiva köttet i fina skivor. Blanda alla ingredienserna i en fryspåse. Lägg i köttet och massera runt marinaden så den når köttet överallt.
  2. Låt ligga i kylen i minst ett par timmar, ett dygn är inga problem.
  3. Stek eller grilla på medelhög temperatur, pensla köttet med resterande marinad undertiden.