Det här är i grunden en sorts löksås, men smaken får ett rejält lyft med en frikostig skvätt whisky. Passar utmärkt till allt kött och det mesta man kan grilla, använd den fond i såsen som fungerar bäst till det övriga. Buljongtärning kan kanske fungera också, men jag har inte testat.

 

Whiskyn ger såsen en underbar, rik smak utan att vara frän.
Whiskysås
Whiskyn ger såsen en underbar, rik smak utan att vara frän.
Portioner Tillagningstid
3portioner 15minuter
Portioner
3portioner
Tillagningstid
15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka den gula löken och fräs den bland i smör. Den ska inte ta färg.
  2. Tillsätt grädde, fond, whisky och vatten. Låt sjuda i några minuter. Mixa såsen med en stavmixer om du vill ha en slät sås, det är dock inte nödvändigt eftersom löken bidrar med både textur och smak i såsen.
  3. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizena strax före servering.