Den här glassen innehåller i stort sett ingenting som inte frukosttallriken redan innehåller, det vill säga yoghurt och frukt, så även vår minsta konnässör kunde njuta av glass i värmen. Om jordgubbarna är syrliga kan du vilja ha i lite vaniljsocker för att lindra syran, och om de är väldigt saftiga kan du behöva förvara glassen i frysen en stund innan den blir riktigt frusen men sådant får man avgöra undertiden man håller på att göra den. Därför är det bra om man gör den i god tid innan man hade tänkt servera den, utifall att den behöver en extra dos kyla för att bli glass.

Yoghurtjordgubbsglass
Jordgubbar hör till sommaren.
Yoghurtjordgubbsglass
Jordgubbar hör till sommaren.
Portioner Tillagningstid
5dl 5minuter + eventuell tid i frysen
Portioner
5dl
Tillagningstid
5minuter + eventuell tid i frysen
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Mixa yoghurt och jordgubbar till en slät mix i matberedaren eller blender. Smaka eventuellt av med vaniljsocker om det behövs.
  2. Om den känns väldigt rinnig: Häll upp i en fryssäker förpackning och ställ i frysen tills den stelnat. Annars kan du servera den direkt med myntablad, choklad eller färska bär.