Den här glassen innehåller i stort sett ingenting som inte frukosttallriken redan innehåller, det vill säga yoghurt och frukt, så även vår minsta konnässör kunde njuta av glass i värmen. Om jordgubbarna är syrliga kan du vilja ha i lite vaniljsocker för att lindra syran, och om de är väldigt saftiga kan du behöva förvara glassen i frysen en stund innan den blir riktigt frusen men sådant får man avgöra undertiden man håller på att göra den. Därför är det bra om man gör den i god tid innan man hade tänkt servera den, utifall att den behöver en extra dos kyla för att bli glass.

Jordgubbar hör till sommaren.

Yoghurtjordgubbsglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 5 dl
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl jordgubbsyoghurt
  • 250 g jordgubbar frysta
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Mixa yoghurt och jordgubbar till en slät mix i matberedaren eller blender. Smaka eventuellt av med vaniljsocker om det behövs.
  • Om den känns väldigt rinnig: Häll upp i en fryssäker förpackning och ställ i frysen tills den stelnat. Annars kan du servera den direkt med myntablad, choklad eller färska bär.