Rotsaksgryta

Med många olika grönsaker blir den här fylliga grytan både smakrik, nyttig och mättande. Den passar minst lika bra till kokt potatis som till ris, och den passar utmärkt i matlåda. Det är också därför det är så många portioner, åtminstone 6-8 stycken, eftersom det är lika bra att passa på när man ändå är i farten.

Fyllig och rik smak, och väldigt nyttig!

Rotsaksgryta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis skalad vikt
  • 500 g kålrot skalad vikt
  • 200 g stjälkselleri
  • 350 g morot skalad vikt
  • 100 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 st zucchini
  • 4 dl vatten
  • 1 l Oatly Imat
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna sötpotatisen och kålroten. Ju mindre tärningar ju fortare blir de klara, men för små riskerar att bli enbart mos. Ungefär 1x1 cm tycker jag är lagom.
  • Skala och dela palsternacka och morot. Skala och hacka löken och dela stjälksellerin och zucchini.
  • Fräs sötpotatis och kålrot en liten stund i oljan. Tillsätt stjälkselleri och vatten. Låt vattnet i stort sett puttra bort på medelvärme.
  • Lägg i resten av grönsakerna, fond, soja och kryddorna och rör om. Häll i matlagningsbasen, jag föredrar Oatly iMat. Låt alltihop koka upp och sjud på låg värme tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Red av med majsmjöl till lagom konsistens och servera till ris eller kokt potatis.

Rulla till toppen