Det här kycklingpajreceptet är min yngsta dotters, hon fick laga mat efter eget huvud och är det något hon gillar så är det curry. Pajskalet vinner på att vara aningens tjockare och lite matigare, eftersom de krossade tomaterna i pajen kan göra fyllningen lite rinnig. Man måste inte förgrädda pajskalet, om man inte vill. Mängden curry får du smaka av så att det fungerar för dig, vi tycker om stark och kryddig mat i vår familj och tar gärna lite extra när vi kan, så börja måttligt och tillsätt mer allt eftersom så du får en anrättning som är lagom för just dig.
Sabinas kycklingcurrypaj
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
Pajskal
- 6 dl mjöl
- 1 dl vatten
- 150 g smör
- 1 tsk salt
Fyllning
- 1 kg kycklingbröst i bitar
- 400 g krossade tomater
- 2 tsk currypasta grön
- 4 tsk curry
- 1 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja
- 1,5 tsk gul lök hackad
- 80 g babyspenat hackad
Täcke
- 40 g gräslök
- 4 dl crème fraiche
- 1 tsk currypasta grön
- 2 tsk curry
- 0,5 st gul lök hackad
Instruktioner
Fyllning
- Putsa och hacka kycklingen i bitar. Stek currypastan först i oljan, ha sedan i kyckling krydda och stek tills kycklingen är helt klar. Ha i krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar och krydda mer om du vill.
- Ha i spenaten och löken i pannan som kycklingen är i. Låt stå och puttra medan du gör i ordning degen.
Pajdeg
- Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
- Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.
Täcket
- Mät upp ingredienserna och blanda i en skål.
Paj
- Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.