Sabinas kycklingcurrypaj

Det här kycklingpajreceptet är min yngsta dotters, hon fick laga mat efter eget huvud och är det något hon gillar så är det curry. Pajskalet vinner på att vara aningens tjockare och lite matigare, eftersom de krossade tomaterna i pajen kan göra fyllningen lite rinnig. Man måste inte förgrädda pajskalet, om man inte vill. Mängden curry får du smaka av så att det fungerar för dig, vi tycker om stark och kryddig mat i vår familj och tar gärna lite extra när vi kan, så börja måttligt och tillsätt mer allt eftersom så du får en anrättning som är lagom för just dig.

Kyckling är gott, curry är gott och paj är gott, så varför inte kombinera det?

Sabinas kycklingcurrypaj

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Indien, Sverige
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Pajskal

  • 6 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 kg kycklingbröst i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk currypasta grön
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk gul lök hackad
  • 80 g babyspenat hackad

Täcke

  • 40 g gräslök
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 tsk currypasta grön
  • 2 tsk curry
  • 0,5 st gul lök hackad

Instruktioner

Fyllning

  • Putsa och hacka kycklingen i bitar. Stek currypastan först i oljan, ha sedan i kyckling krydda och stek tills kycklingen är helt klar. Ha i krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar och krydda mer om du vill.
  • Ha i spenaten och löken i pannan som kycklingen är i. Låt stå och puttra medan du gör i ordning degen.

Pajdeg

  • Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
  • Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.

Täcket

  • Mät upp ingredienserna och blanda i en skål.

Paj

  • Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
  • Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.
Rulla till toppen