Skogens goda guld

Det börjar lida mot ofrånkomlig höst och därmed har det blivit svamptider, och inte minst dags för de underbara guldgula kantarellerna som passa i grytor, pajer och såser. Det blir mums.

I avdelningen för trivialt vetande – namnet kantarell, och engelska namnet chanterelle, kommer ursprungligen från grekiskans kantharos som betyder krus eller kopp vilket givetvis syftar på svampens form.

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Pasta kantarell

Pasta kantarell

Pasta med kantarellsås är ytterligare ett i raden av recept…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Höstgryta

Höstgryta

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till…

Vegogryta

Vegogryta

Tzay Cute Soy Bits är gjorda på soja, och i gryta…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får…

Rulla till toppen