Sojabiff

Sojabiffar finns det nästan lika många recept på som det finns kockar, och det här är mitt sätt att göra de goda biffarna på. De kräver lite handlag när man ska vända dem, och inte för hög värme när du steker dem. Servera sojabiffarna som vilka andra pannbiffar som helst, med samma tillbehör.

Som pannbiffar fast med sojabönor.

Sojabiffar

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl sojabönor torkade
  • 2 st ägg
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja

Instruktioner

  • Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning.
  • Mosa sojabönorna i matberedaren, tillsätt krossad vitlök och ägg och kör tills det blivit en len smet.
  • Krydda eventuellt med mer kryddor, t ex spiskummin, chilipeppar, koriander eller curry, allt efter tycke och smak. Sojabönorna har en egen speciell smak.
  • Stek sojabönsbiffarna på medelvärme tills de fått en vackert gyllene färg.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 13 gram
Protein: 17 gram
Kolhydrater: 9 gram
Kcalorier: 254 / portion
Rulla till toppen