Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med spenat och servera med lingonsylt istället för grädde och jordgubbssylt. Spenat är mycket nyttigt och innehåller ämnen som ökar mättnadskänslan och minskar sötsug. Förutom att det innehåller en hel drös vitaminer och mineraler då.

Pannkakor går utmärkt att piffa till så att de blir en egen lunchrätt i sig.

Spenatpannkaka

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 10 pannkakor
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2,5 dl mjöl
  • 6 dl Havrebas Oatly imat
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 225 g spenat fryst

Instruktioner

  • Tina den frysta spenaten i mikrovågsugn och krama ur så mycket vätska du kan.
  • Vispa ägg, spenat och Oatly imat. Vispa ner mjölet och saltet. Man kan antingen välja att smöra laggen mellan stekningarna, eller smälta smöret och vispa ner det i smeten för att slippa smöra.
  • Hetta upp en lagg till medelvärme. Jag kör på 6 av 12 på min spis, då hinner värmen tränga igenom pannkakorna och ytan stelnar samtidigt som den får vacker färg på undersidan utan att bli bränd, innan det är dags att vända.
  • Smeten blir lite tjockare med Oatly imat än med vanlig mjölk och pannkakorna aningen tjockare och fluffigare, annars är det ingen större skillnad. Stek dem 2-3 minuter per sida innan det är dags att vända.
  • Det blir ungefär tio pannkakor på receptet så vida du inte gör dem mycket tunnare eller tjockare. Servera nystekta med lingonsylt.