Våfflor med fläderkvarg och mango

Naturell kvarg smaksätter man enklast med outspädd saft av den smak man själv föredrar. Ungefär en tesked saft per matsked kvarg går det åt om man använder en smakrik saft som till exempel fläderblomssaft. Här väger jag upp flädern med en riktigt supersöt och perfekt mogen mango.

Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.

Våfflor med fläderkvarg och mango

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 100 g smör smält, avsvalnat
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk kvarg naturell
  • 3 tsk fläderblomsaft
  • 1 st mango

Instruktioner

  • Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
  • Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
  • Tillsätt det svala smöret. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
  • Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
  • Skala och skär tunna skivor av mangon. Blanda kvarg och saft. Servera nygräddade våffelhjärtan med fläderkvarg och fina strimlor mogen mango.
Rulla till toppen