I veggowoken trängs sojabitarna med helt andra smaker än den här thaiinspirerade woken. Den röda currypastan ger en viss hetta till bitarna som annars kan vara lite tama och om man fräser på dem så de får lite stekyta är de inte alls dumma. Det är dock något man kan behöva vänja sig vid, de är lite ovanliga i konsistensen kan jag som äter kött tycka. et är inte riktigt kött, men inte grönsak heller. Helt enkelt märkligt, nytt och rätt hanterat riktigt gott!
Vegetarisk thaiwok
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 250 g Sojabitar Tzay Cute Soy Bits
- 2 tsk röd currypasta
- 2 msk rapsolja
- 250 ml kokosmjölk
- 380 g bambuskott 1 stor konservburk
- 450 g wokgrönsaker 1 liten fryst påse
- 2 tsk curry vanlig
- 0,5 tsk chipotle chili
- salt och peppar
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en wok och fräs sojabitarna, tillsätt nästan genast currypastan så att sojabitarna hinner ta åt sig maximalt med smak. Fräs dem rejält, så de säkert är tinade inuti och börjar få lite yta.
- Häll i bambuskotten och vänd runt så de blir varma innan du häller i de frysa grönsakerna. Hetta upp allt sammans igen och häll ner kokosmjölken.
- Smaka av såsen med resten av kryddorna, ta mer curry om du tycker det är för mjäkigt. Sänk värmen.
- Om såsen inte riktigt vill tjockna till och bli krämig kan du tillsätta en matsked maizena snabbredning, och låta det sjuda tills det tjocknat.
- Servera med ett väldoftande jasmineris, sambal oelek och sojasås.