Pasta kan knappast bli enklare än enkel vetepasta. Tänk bara på att pastan inte har speciellt mycket smak i sig själv, och passar därför bäst som utfyllnad i en maträtt där man vill framhäva resten av maträtten och låta pastan spela andrafiolen.
Vetepasta
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 250 gram vetemjöl special
- 1 dl vatten Fingervarmt
Instruktioner
- Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölet i behållaren och sätt på locket.
- Strila vattnet genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
- Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Anteckning
Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.