Vetepasta

Pasta kan knappast bli enklare än enkel vetepasta. Tänk bara på att pastan inte har speciellt mycket smak i sig själv, och passar därför bäst som utfyllnad i en maträtt där man vill framhäva resten av maträtten och låta pastan spela andrafiolen.

En av de enklaste varianterna av pasta som går att åstadkomma - vanlig enkel vetepasta. Fungerar bra till både tunna nudlar och tjockare tagliatelle.

Vetepasta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 gram vetemjöl special
  • 1 dl vatten Fingervarmt

Instruktioner

  • Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjölet i behållaren och sätt på locket.
  • Strila vattnet genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  • Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.

Anteckning

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.
Rulla till toppen