Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Klassisk morotskaka
Frosting med sötsyrlig smak av florsocker och citron passar utmärkt till morotskaka.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
10
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
20
minuter
minuter
Ingredienser
Morotskaka
3
st
ägg
3
dl
socker
3
dl
morötter
finrivna
1
dl
rapsolja
3
dl
mjöl
1
tsk
bakpulver
1
tsk
bikarbonat
3
tsk
kanel
1
tsk
salt
Frosting
200
g
färskost
Philadelphia
2
dl
florsocker
1
msk
citronsaft
Instruktioner
Morotskaka
Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform, ca 24 cm i diameter använde jag, med bakplåtspapper. Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan och vispa samman. Ballongvisp går bra men elvisp går fortare.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel och salt i en separat skål. Rör ner i äggvispet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50-60 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Frosting
Vispa ingredienserna till glasyren tills det blivit en jämn och fluffig smet. Det kan ta några minuter även med elvisp.
Bred glasyren över den kalla kakan och servera som den är eller garnera med exempelvis hackade nötter.