Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kryddiga älgköttbullar med äpple
Grovt rivet äpple och gul lök smaksätter färsen.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Portioner:
35
st
Total tillagningstid
40
minuter
minuter
Ingredienser
800
g
färs
2/3 älg, 1/3 fläsk
2
st
gula lökar
1
st
äpple
2
tsk
kryddpeppar
1
st
ägg
0,5
dl
ströbröd
2
tsk
viltfond
salt och svartpeppar
smör
till stekningen
Instruktioner
Väg upp och mal älgfärs och fläskfärs tillsammans, helst två gånger så att det blandas ordentligt.
Skala och riv gul lök och äpple. Blanda med färsen.
Tillsätt ägg, kryddpeppar, ströbröd och fond. Avsluta med lite salt och peppar.
Forma till små köttbullar och stek på medelvärme i rikligt med smör.
Använd gärna stekskyn som blir över till sås.
Serveras med fördel till kantarellsås, kokt potatis och gräna ärtor.