Smakrik med en rostad ton, perfekt tillbehör till apelsinkycklingen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
500gblomkål
3dlgrädde
salt och svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader och hacka ner blomkålshuvudet till små bitar (nästan finhackat). De små bitarna gör att du får en djupare ton i rostningen, vilket ger en fylligare smak.
Rosta blomkålen i ca 20 minuter.
Lägg de varma bitarna i en kastrull och täck med kall vispgrädde (ca 3dl). Låt det sedan stå och dra i grädden under lock i ca 10-15 minuter, detta gör att blomkålen blir mjukare vilket ger en slätare puré.
Häll sedan av lite av grädden till en annan skål, för att undvika att det blir soppa. Mixa slät, tillsätt lite av den avhällda grädden till önskad konsistens. Du behöver cirka 1msk av grädden.
Om du vill ha en alldeles slät puré behöver du passera det, antingen genom en passervagga eller en tätmaskig sil.
Servera som tillbehör till kött, fågel eller fisk.