Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Saffransblomkål
Mjuk, rund och smakrik med en fantastisk doft av saffran.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Okänt
Servings:
8
portioner
Total tillagningstid
20
minuter
minuter
Ingredienser
700
g
blomkål
1
st
gul lök
1
st
granatäpple
400
g
kokosmjölk
0,5
dl
vitt vin
0,5
g
saffran
1 påse
1
msk
tomatpuré
1
st
grönsaksbuljongtärning
1
msk
vetemjöl
2
msk
rapsolja
Instruktioner
Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknar, ca 3 minuter på medelvärme.
Tillsätt blomkål, saffran, tomatpuré och buljongtärning. Fräs ytterligare några minuter.
Strö över mjöl och rör om. Häll på kokosmjölk och vin under omrörning. Låt koka ca 5 minuter under lock på medelvärme, tills blomkålen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar och servera.