Saffran som dragit i konjak i ett år ger en helt otroligt fyllig smak.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 10bitar
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
2stägg
2dlsocker
3dlmjöl
2tskbakpulver
0,5dlmjölk
150gsmör
200gmandelmassa
2tskKonjaksmarinerad saffran
smör och ströbrödtill formen
florsockertill pynt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform, ca 26cm i diameter. Vispa ägg och socker luftigt.
Smält smöret och häll i mjölken så allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och vispa. Vispa i konjaksmarinerad saffran. Riv ner mandelmassan och blanda.
Blanda alla torra varor i en annan skål. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
Grädda sockerkakan i cirka 35 minuter långt ner i ugnen. Känn efter med en provsticka om den är klar, stickan ska vara helt torr när den kommer ut. Låt den svalna i formen så lossnar den lättare.
Pudra över florsocker eller pynta med ett lager frosting före servering.