Wallenbergare görs på kalvfärs och grädde bland annat.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4st
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
600gkalvfärsfinmald varav 150g bräss
3skivorljust bröd
3stäggulor
2dlvispgräddeovispad
1krmepiche riche
smöratt steka i
Instruktioner
Alla ingredienser bör vara kalla. Kör brödskivorna i matberedaren.
Blanda färs, äggulor, brödsmulor och kryddor i en skål. Rör ner grädden och rör till en lös smet. Du kan också spara brödsmulorna och panera biffarna i dem istället, om du föredrar det.
Tvätta händerna ofta mellan att du formar biffarna. Lätt fuktade händer fastnar inte färsen lika villigt på. Forma fyra rejäla biffar av smeten. Stek dem en och en, eller kanske max två. Pannan blir för kall om du ploppar i för mycket i den på en gång och då steks de inte lika snyggt.
Vänd dem försiktigt och stek på andra sidan, om de verkar bli väldigt mörka utan att bli färdiga inuti kan du låta dem gå färdigt i ugnen, 150-175°C, lägg ett ark folie över så de inte bränns.
Servera med pressad potatis, skirat smör, rårörda lingon och gröna ärtor.