Spetsa gärna grädden som serveras vid sidan med lite vanilj också.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 6portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme20 minuterminuter
Ingredienser
500gkeso
1dlmjöl
3stbittermadel
35gmandelmjöl
35gmandelhackad
1mskvanilj
3msksocker
3dlgrädde
4stägg
Instruktioner
Hacka mandel och bittermandel fint. Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker. Vispa ner grädde, mandel, mandelmjöl, vanilj, bittermandel och mjöl. Vänd sist ner keson.
Häll upp smeten i en folieform som rymmer 20dl eller smord ugnsfast form. Grädda ostkakan mitt i ugnen i 50-60 minuter, beroende på vilken ugn du har och hur mörk ostkaka du vill ha.
Servera lätt ljummen med grädde och jordgubbssylt.