Äppeltarte

En tarte serveras med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike
Portioner: 6 portioner
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 3 st smördegsplattor modell större
  • 3 st äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • smör
  • kanel

Instruktioner

  • Ta fram smördegsplattorna ur frysen. Eftersom jag köpte ganska stora räckte det med tre för att täcka formarnas insidor, med det finns många olika storlekar i butikerna. Ta fram så många som du behöver för att det ska räcka till alla sex formarna.
  • Smöra sex ugnsfasta formar med smöret och sätt ugnen på 175˜C.
  • Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpplena i ganska små bitar.
  • När smördegen tinat trycker du ut den i formarna. Fördela de hackade äpplena i skålarna och riv mandelmassan över. Blanda lite. Pudra eventuellt över lite kanel om du tycker om det, annars kan du skippa det.
  • Sätt in formarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills degen puffat sig stor och fin och ytan börjar bli krispig.
  • Servera ljummen med glass, vispad grädde eller vaniljsås.