Honungsrostad frukostmüsli

Om du vill ha en sötare müsli kan du med fördel lägga till mer honung i vattnet innan rostning, eller tillsätta en halv deciliter råsocker i den torra blandningen.
Måltid: Frukost
Kök: Schweiz
Portioner: 750 g
Total tillagningstid 40 minuter

Ingredienser

Torkad frukt

  • 3 st kiwi
  • 1 st banan
  • 1 st mango
  • 1 st äpple
  • 1 st päron

Grynblandning

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl vatten
  • 4 msk smör flytande
  • 2 msk honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda kallt vatten, flytande smör och honung i en skål.
  • Blanda de torra varorna, utom den torkade frukten, i en separat skål. Häll vattenblandningen över och blanda väl.
  • Bred ut blandningen jämt i en plåt och sätt in mitt i ugnen. Rosta i 25-30 minuter, rör om med jämna mellanrum så det inte bränns vid.
  • Ta ut grynblandningen när du tycker den fått rätt nyans, den mörknar lite vid rostning. En mörkare grynblandning ger en tydligare rostad smak än en blekare. Låt svalna.
  • När gryn och frukt svalnat blandar du det i en stor skål och förvarar torrt.
  • Servera till yoghurt, fil eller mjölk, som frukost eller lätt kvällsmål.