Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform, ca 24 cm i diameter använde jag, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt solrosoljan och vispa samman. Ballongvisp går bra men elvisp går fortare.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel och malen ingefära i en separat skål. Skala och riv morötterna.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och kokos.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Frosting
Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt färskost och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Med elvisp kan det gå fortare, det ska bli riktigt krämigt och lent.
Sikta över florsockret och vispa ihop.
Smaksätt med det rivna skalet från en citron. Bred på frostingen på den kalla kakan.