Kall pastasallad med fräsch vinägrett smaksatt med valnötspesto.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
200gpastafusilli
0,5krukasallad
70gbabyspenat
250gkassler
1dmgurka
8stkörsbärstomater
1strödlök
4stäggkokta
70gfetaostgärna smaksatt
Pestovinägrett
3mskolivolja
3mskvinäger
3mskpesto
salt och peppar
Instruktioner
Pastasallad
Koka pastan och ställ åt sidan. Tärna och stek kasslern, ställ den åt sidan.
Skölj och riv sönder ungefär en halv kruka sallad. Skölj och riv babyspenaten.
Hacka rödlöken, dela äggen i halvor och dela körsbärstomaterna i halvor.
Tärna fetaosten om den inte är färdigtärnad. Skiva gurkan.
Blanda kall kassler, pasta, sallad, babyspenat, rödlök, fetaost, gurka, tomat och ägg i en stor skål.
Häll över vinägretten, blanda försiktigt och servera direkt.
Pestovinägrett
Häll olivoljan i en skål, tillsätt vinäger och vispa hårt. Smaksätt med pesto, tillsätt inte allt på en gång. Smaka av så att du får en lagom stark vinägrett. Smaka av med salt och svartpeppar.