Röd pesto

Röd pesto från Sicilien får sin vackra färg från soltorkade tomater.
Måltid: Tillbehör
Kök: Italien
Portioner: 7 dl
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 290 g soltorkade tomater hela burken, med olja och allt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl valnötter rostade
  • 2 dl parmesan riven
  • 1 tsk chili hackad
  • 2 msk balsamvinäger
  • basilikablad Några stycken
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Rosta valnötterna i het torr panna.
  • Lägg i de soltorkade tomaterna, osten, basilikabladen, chilin och valnötterna i mixern. Mixa en stund tills det börjar blanda sig.
  • Häll på balsamvinäger och olivolja, mixa en stund till. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer riven ost. Avsluta med ytterligare en hastig mixning innan du öser upp i burk med lock och ställer in i kylen.