Kycklingnuggets

Servera nystekta, de är godast då.
Måltid: Huvudrätt
Kök: USA
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 1 st ägg
  • 1 st citron
  • 2 dl panko
  • 2 dl parmesan riven
  • salt och peppar
  • rapsolja

Instruktioner

  • Ta fram kycklingfiléerna. Om de är frysta, låt dom tina upp en aning så att du kan skära dem i bitar. De måste inte vara helt upptinade innan du börjar.
  • Skär kycklingen i flera bitar i munsbitsstora bitar. Dom kryper en aning under stekningen.
  • Vispa upp ägget med en gaffel och kläm ner ungefär hälften av saften i en citron. Vispa ordentligt.
  • Blanda panko och riven parmesan i en djup tallrik eller en vid skål.
  • Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja.
  • Vänd kycklingbitarna, först i äggvispet och därefter i pankoblandningen. Lägg ner dem i oljan och stek runt om tills de är genomstekta.
  • Använd en hålslev för att ta upp dem ur oljan, så att oljan stannar i pannan. Servera nylagade med ris, pasta, pommes eller i pitabröd.