Koka pastan enligt instruktionerna. När pastan har kokat färdigt, häll över den i ett durkslag och spola med kallvatten så att den blir kall. Skaka av så mycket vatten du kan och häll över i en stor glasskål.
Dela baconet i ganska små bitar och stek i en torr panna på medelhög värme. När baconet börjar få färg, häll av fettet och ha ner baconet i skålen.
Strimla den rökta skinkan, dela löken på mitten och skär tunna halvmånar och dela tomaterna på mitten. Blanda ner allting i skålen.
Riv salladen i bitar och skölj den noga. Slå av så mycket vatten du kan och blanda ner i skålen tillsammans med majsen.
Peppra efter tycke och smak och ringla över olivolja.
Rosta formfranskan så att den får en riktigt brun färg. Skär bort kanterna och dela i ganska små bitar. Strössla brödtärningarna över salladen. Tänk på att brödet absorberar fuktighet. Blanda därför när dem precis före serveringen för att undvika att brödet blir mjukt.