Skölj blomklasarna noga för att bli av med eventuellt skräp och animaliska proteiner (insekter). Plocka sedan bort blommorna från klasarna så att du bara får blommorna i en bunk, utan pinnar och andra blad än kronbladen.
Tvätta citronen noga, riv skalet så att du får så mycket zest som möjligt (det yttersta gula skalet, undvik det vita som är beskt. Pressa sedan citronen och spara saften.
Häll ner syrenblommorna i en bunke tillsammans med de sönderrivna bladen av citronmeliss. Häll socker och kanel över blandningen.
Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Rör om tills allt socker har lösts upp.
Häll blandningen i en kastrull och låt den småkoka i tio minuter.
Ta av kastrullen från värmen. Häll i zest och citronsaft, och rör om i någon minut.
Häll marmeladen i burkar och förslut direkt, så att värmen från marmeladen skapar ett bra vacuum i burken.