Sechuan Kyckling Kung Pao

Smakrik, och fantastiskt god klassisk kinesisk rätt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Kina
Portioner: 4 personer
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 800 g kyckling bröst eller lårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära färsk, riven
  • 1 tsk sichuanpeppar går att byta mot hel vitpeppar
  • 1,5 tsk chiliflakes
  • 1 st broccolistam
  • 1 st morot
  • 6 st salladslökar
  • 1,5 dl jordnötter
  • rapsolja

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger el balsamvinäger
  • 2 tsk potatismjöl

Sås

  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • jasminris

Instruktioner

  • Skala och hacka vitlöken. Hacka salladslöken i bitar. Skala och hacka moroten i bitar. Skala och hacka broccolistammen i bitar, buketterna kan du spara och använda till någon annan rätt. Hacka jordnötterna. Dela kycklingköttet i bitar. Mortla pepparkornen.
  • Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
  • Hetta upp en wok på högsta värmen tills den ryker. Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den är precis genomstekt.
  • Häll över den stekta kycklingen i en skål och fräs sedan broccoli, morot och salladslök i 1 minut på hög värme.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på såsen. Tillsätt jordnötter och rör om så allt täcks av såsen.
  • Servera genast med nykokt jasminris.