Smakrik, och fantastiskt god klassisk kinesisk rätt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Kina
Servings: 4personer
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
800gkycklingbröst eller lårfilé
3stvitlöksklyftor
1mskingefärafärsk, riven
1tsksichuanpeppargår att byta mot hel vitpeppar
1,5tskchiliflakes
1stbroccolistam
1stmorot
6stsalladslökar
1,5dljordnötter
rapsolja
Marinad
2mskKinesisk soja
2mskrisvinägerel balsamvinäger
2tskpotatismjöl
Sås
2mskbalsamvinäger
2mskKinesisk soja
2tsksesamolja
2mskströsocker
1,5tskpotatismjöl
Tillbehör
jasminris
Instruktioner
Skala och hacka vitlöken. Hacka salladslöken i bitar. Skala och hacka moroten i bitar.
Skala och hacka broccolistammen i bitar, buketterna kan du spara och använda till någon annan rätt.
Hacka jordnötterna. Dela kycklingköttet i bitar. Mortla pepparkornen.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Hetta upp en wok på högsta värmen tills den ryker. Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den är precis genomstekt.
Häll över den stekta kycklingen i en skål och fräs sedan broccoli, morot och salladslök i 1 minut på hög värme.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på såsen. Tillsätt jordnötter och rör om så allt täcks av såsen.