Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
12stpotatisarmedelstora
50gsmörrumsvarmt
ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen och skär täta snitt nästan helt igenom. Lägg potatisen i en slev så går det lättare att skära utan att skära rakt igenom.
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper så fastnar potatisen inte i lika lätt. Pensla alla potatisarna med smör.
Ställ in dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut dem, pensla dem med smör igen och strö över ströbröd.
Ställ in potatisarna igen och låt dem stå i 25-30 minuter beroende på hur gyllene du vill ha dina potatisar och hur stora de är. Känn med provsticka om de är klara.
Servera heta med en fin köttbit och en god sås. Lämpliga förslag är någon filébit med rödvinssås, ryggbiff och bearnaise eller svartpepparbiff med trepepparsås.