Fräs sojafärsen i rapsoljan. Hacka lök och vitlök, och tillsätt det i färsen.
Häll i fond, hackad chili, alla kryddorna, krossade tomater och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Rör om, och ställ åt sidan att svalna.
Kalva ut den färdiga pizzadegen. Om degen är för tjock blir det lite väl mycket bröd till fyllningen.
Ta ut runda bitar ur degen, cirka 12cm i diameter. Jag använder en glasskål med rätt mått samt en vass kniv. Kavla ut rundlarna igen, de har en tendens att dra ihop sig.
Lägg 2-3 matskedar av den kalla fyllningen på ena halvan av rundeln. Pensla kanten med vatten och vik ihop degen så att du får en halvmåneformad pirog. Tryck ihop kanten med gaffel.
Lägg pirogerna på ett bakplåtspapper på en plåt, pensla dem med olivolja och grädda mitt i ugnen i 225°C i cirka 10 minuter.
Servera direkt från ugnen. De är godast nygräddade.