Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
5kanelbullarGamla och torra bullar
7dlvispgrädde
7stägg
1,5dlströsocker
2dlblåbär
florsocker
Instruktioner
Blanda och vispa vispgrädde, ägg och socker till en jämn smet. Blanda ner blåbären i smeten, och försök gärna att hålla bären så hela som möjligt.
Skär kanelbullarna i ganska stora bitar. Sex bitar från varje bulle är lagom.
Placera bullbitarna i en ugnsfast form som är så pass stor att bullbitarna täcker botten. Häll smeten över bullbitarna och försök att få smeten att täcka bullarna så bra som möjligt.
Sätt plastfolie över formen och ställ in den i kylen. Meningen är att bullbitarna ska suga upp smeten, så låt formen stå i några timmar. Minst en timma, men sju-åtta timmar är inget problem.
Efter tiden i kylen, sätt ugnen på 175 grader och grädda puddingen i 50-60 minuter tills äggstanningen har stelnat.
Ta ut puddingen ur ugnen och låt den svalna. Pudra ovansidan med florsocker och servera puddingen rumstempererad, gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljvisp.