Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ananasmums
Godast dagen efter, så försök hålla tassarna borta.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
10
bitar
Total tillagningstid
2
timmar
timmar
Ingredienser
Kakan
150
g
smör
rumsvarmt
2
dl
socker
2
st
ägg
1
dl
mjölk
3
dl
mjöl
1
tsk
bakpulver
1
dl
ananasspad
5-6
ringar
ananas
Glasyren
50
g
smör
smält
4
dl
florsocker
4-5
tsk
ananasspad
1
msk
vaniljsocker
2
msk
kokosflingor
Instruktioner
Kaka
Smöra och bra en form. Sätt ungen på 175°C.
Blanda rumsvarmt smör och socker poröst. Använd gärna en matberedare.
Tillsätt äggen, ett och ett. Tillsätt ananasspadet, och dela ringarna i bitar och ha i. blanda ner mjölet och bakpulver, samt mjölken.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna medan du gör glasyren.
Glasyr
Smält matfettet till glasyren i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på cirka 800 W i cirka 30 sek.
Tillsätt florsockret och späd med ananasspad.
Rör till en jämn och slät glasyr. Bred glasyren på den kalla kakan och strö eventuellt över kokos.