Persiljejärpar passar fantastiskt bra ihop med gräddsås med persilja.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
500gnötfärs
1dlströbröd
1,5dlOatly Imat
1stgul lökriven
45gpersiljacirka 1,5 paket frusen
1stägg
25gsmör
salt & svartpeppar
Instruktioner
Låt ströbrödet svälla i matlagningsgrädden en liten stund. Blanda i persiljan.
Finriv löken och blanda med ströbrödet tillsammans med ägg, färs, salt och eventuellt svartpeppar till en jämn, ganska lös smet.
Forma till järpar med hjälp av en sked och en fuktad handflata och stek på medelvärme. Stek all färs i omgångar, håll dem varma i en ugnsfast form med en uppochnedvänd tallrik ovanpå.
Lyft ur de sista järparna och använd eventuellt stekskyn i stekpannan till gräddsås (se länken ovan).