Frasig smördeg, syrlig rabarberfyllning under ett täcke av söta marshmallows.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
4smördegsplattor
smör
200grrabarber
30grströsocker
0,5tskvaniljpulver
12marshmallowsStora modellen
Instruktioner
Pajskal
För skalen använde jag ugnsfasta portionsformar, 10 centimeter i diameter och 2 centimeter höga. Smörj formarna med smöret.
Om du vill kan du givetvis göra egna smördegsplattor, men jag har valt att använda färdiggjorda. Lägg ner en smördegsplatta i en smord form, och se till att trycka ut den ordentligt mot kanterna. Skär bort överflödig smördeg som hänger över formens kanter. Skär även några snitt i botten, så att fångad luft kan pysa ut utan att skapa bubblor. Upprepa med alla fyra formarna.
Förgrädda pajskalen åtta minuter i 225 grader mitt i ugnen.
När pajskalen är gräddade, ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna i formarna medan vi gör fyllningen.
Fyllning
Skär rabarberna i små bitar och lägg dem i en skål som tål att köras i mikrovågsugnen. Om du använder färska rabarber, tillsätt en matsked vatten. Det behövs inte om du använder djupfrysta rabarber.
Kör rabarberna i mikrovågsugnen i fem minuter (750W) så att det blir en trådig smet. Rör ner socker och vaniljpulver, kör sedan med en mixerstav tills det är en jämn smet.
Fördela rabarbersmeten i pajskalen. Placera därefter tre marshmallows på fyllningen. Tryck inte ner dem i smeten, utan placera dem bara ovanpå.
Ställ i pajerna mitt i ugnen. Grädda i sex minuter tills marshmallowsen har börjat smälta och ytan har fått en brungräddad färg.
Låt pajerna svalna en stund innan du lyfter upp dem ur formarna. Du kan eventuellt behöva en tunn kniv för att lossa skalet från kanterna. Servera pajerna ljumma.