Saffranskyckling

Smakrikt så det förslår, saffran och lime i fullständig harmoni.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Iran
Portioner: 2 port
Total tillagningstid 40 minuter

Ingredienser

  • 3 st kycklingbröst
  • 2 st gula lökar stora
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 25 g smör att steka i
  • 1 tsk kummin
  • 0,5 g saffran en hel påse
  • 1 st lime saften enbart
  • 1 st buljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • vatten så det täcker kycklingen
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Dela bröstköttet i lagom bitar, ungefär 3 bitar per bröst, eller dela en hel kyckling i beståndsdelar. Klyfta löken i stora bitar och grovhacka vitlöken.
  • Fräs lök, vitlök och kyckling tills löken är mjuk och kycklingen fått lite färg.
  • Tillsätt saffran, kummin, limesaft, buljong eller fond samt vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter, den längre tiden om du använder klubbor eller styckad hel kyckling.
  • Servera med basmatiris, persilja och kokta grönsaker.