Skala och klyfta potatisen. Skölj av stärkelsen och låt den lufttorka på handduk. Putsa kycklingen om det behövs och gnugga in kryddblandningen på båda sidorna av minutfiléerna under tiden potatisen torkar. Placera filéerna i tallriken.
Lägg klyftpotatisen i den stora skålen. Blanda olivolja, vetemjöl och kryddor i en skål, så att inte kryddorna blåser bort i Actyifryen när den startar. Häll över blandningen över potatisen.
Beroende på storlek på klyftorna behöver de en total tillagningstid på mellan 35 och 45 minuter. Ställ in det på maskinen.
Tryck på knappen "2in1" tills du får upp en kycklingsymbol. Kycklingen behöver 15-18 minuter beroende på hur tjocka filéer du köpt, så det trycker du in nu.
Tryck på start, och när maskinen piper en liten trudelutt öppnar du locket och ställer in kycklingen. Stäng, tryck på start igen så fortsätter den, och lagar maten klar.
Servera med en fraichesås med paprika, chili, cayennepeppar och tabasco.