En mild äppelmust som vinner på att serveras varm.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Servings: 3liter
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
3litervatten
1,7kiloäpplen
1tsknatriumbensoat
2tskvinsyra
råsocker
Instruktioner
Häll kallt vatten i en stor glasburk eller liknande med stor öppning och lock. Tillsätt vinsyra och natriumbensoat, och rör om ordentligt.
Skölj och dela äpplena i klyftor, och de behöver inte skalas eller kärnas ur.
Lägger ner äppelklyftorna i vattnet och rör om ordentligt.
Förslut burken och låt den stå i en vecka, men rör om i burken 1-2 gånger varje dag.
Efter en vecka silar du musten, mäter den och häller upp i en kastrull. Koka upp musten och tillsätt 1 deciliter socker per liter avrunnen must och rör om. Låt blandningen sjuda ett par minuter så att allt socker har lösts upp ordentligt. Häll upp i rena flaskor och förvara mörkt och svalt.