Plommonlikör med kanel

Nästan bärnstensfärgad plommonlikör med inslag av kanel.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Portioner: 5 dl
Total tillagningstid 8 minuter

Ingredienser

  • 5 dl plommon
  • 4 dl okryddat brännvin
  • 1 st kanelstång
  • 1 dl vit sirap

Instruktioner

  • Skölj och kärna ur plommonen, och lägg dem i en rengjord glasburk. Häll över alkoholen.
  • Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
  • Öppna burken och tillsätt kanelstången. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
  • Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
  • Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.