Vegetarisk pastasås med champinjoner och färska örter
Både gott och väldigt nyttigt. Serveras med fördel till en bönpasta med högt proteininnehåll.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
3dlgröna linsertorkade
5klyftorvitlök
1krukatimjan
400gkrossade tomater
250gchampinjonerfärska
2stgul lök
2mskrapsolja
2tskspiskummin
1tskanchochili
4,5msktomatpuré
1dlvatten
3msksvampfond
Instruktioner
Förkoka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Gröna linser är tuffast och kräver längst koktid, men om man väljer gula eller röda kan man korta ner koktiden ordentligt. Då kan det behövas mer kryddor, eftersom de gröna har en massa smak som de gula och röda saknar. Smaka dig fram.
Skala och hacka lök och vitlök. Rensa och skiva svampen.
Fräs svampen i rapsoljan, den ska göra sig av med vätskan. Sedan tillsätter du löken och vitlöken och fräser det tillsammans.
Häll över i en stor gryta, slå på tomatpuré, krossade tomater, alla kryddorna, linserna och vatten.