I den här omeletten möts italienska smaker av fetaost, parmesan, basilika och lufttorkad skinka.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2personer
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
8ägg
150grkörsbärstomater
70grprosciutto
100grfetaostAvrunnen vikt
50grParmesan
basilikaEn kruka
Instruktioner
Knäck äggen i en skål. Vispa till en jämn smet. Smula ner fetaosten i äggen, och låt det gärna vara ganska stora bitar.
Skär körsbärstomaterna i ganska små bitar, och blanda ner 100 gram i äggsmeten.
Skär prosciutto i ganska stora bitar.
Häll ner äggsmeten i en stekpanna, och fördela bitarna av prosciutto jämnt över ytan. Stek på svag värme under lock.
När omeletten börjar stelna, strö över finhackad basilika (mängd efter tycke och smak), resten av de hackade tomaterna, och riv parmen grovt över allting.
Fortsätt att steka på svag värme under lock tills omelettens yta är fast.